Kategoriler
Son Haberler
75 bin kişi iş sahibi olacak

İşsizlere müjdeli haber. Ekonomist dergisinin yaptığı araştırmaya göre, 2010 yılında 70 farklı şirket 75 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

108 kişilik kontenjan için 9 bin başvuru

TİGEM Ceylanpınar İşletmesine işçi alımı kapsamında, ''ilköğretim mezunu'' olma şartı aranan 108 kişilik kontenjan için 9 bin 793 kişi müracaat etti.

2 bin 500 Ziraat Mühendisi'ne iş müjdesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2 bin 500 ziraat mühendisine istihdam imkanı sağlayacak kararı imzaladığını açıkladı.

Son İlanlar
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel alım ilanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez, Taşra Teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca toplamda 128 adet Sözleşmeli Personel alınacaktır. Başvurular 5 Şubat 2010'tarihinde mesai bitimine kadar yapılabilecek.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Müfettiş Yardımcılığı sınav ilanı

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı kadrolarında görevlendirilmek üzere Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı yapılacaktır. KPSSP 40 puan türünden 85 ve üzeri puan alan adaylar arasında yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içerisinde bulunanlar sınava katılacaktır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel alım ilanı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Merkez, Taşra Birimlerinde görevlendirilmek üzere ekli listede bölgesi, ili, unvanı, adedi belirtilen Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla ve yazılı sınav sonucuna göre sözleşmeli personel alınacaktır.



9 bin 820 öğretmenin ataması gerçekleşti


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 bin kadroya 9 bin 820 öğretmen atadı. Öğretmen atamaları dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonunda tören düzenlendi. Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim sistemine giren her öğretmenin bakanlık olarak varmak istedikleri hedeflere bir adım daha yaklaşmaları nedeniyle büyük önem taşıdığını vurguladı.

9 bin 820 öğretmenin ataması gerçekleşti

 

Törende konuşan Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim sistemine giren her öğretmenin bakanlık olarak varmak istedikleri hedeflere bir adım daha yaklaşmaları nedeniyle anlam ve önem taşıdığını vurguladı.

Dünyanın büyük bir hızla değiştiğini belirten Çubukçu, bu süreçte bilgi çağının kendine özgü koşullarının kritik düşünebilen, sorun çözmede farklı yaklaşımlar getirebilme becerisi kazanmış bireyler yetiştirilmesini gerekli kıldığını ifade etti.

''Bu bireyleri yetiştirecek olanlar dün olduğu gibi bugün de gelecekte de öğretmenler olacaktır'' diyen Çubukçu, şöyle devam etti:

''Eğitim teknolojilerindeki hiç bir gelişme öğretmenlerin işlevini azaltmıyor aksine her birimiz içimizdeki 'bir şey' olma kapasitesini ortaya çıkarmak ve geliştirmek için öğretmenlerin rehberliğine daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Ama ihtiyaç duyduğumuz öğretmen altını çizerek söylemeliyim ki nitelikli öğretmendir. Öğretmenlerimiz, öğrencisinin ilerisinde olmalı, ona yol gösterebilmeli, danışmanlık ve kolaylaştırıcılık rolü oynamalı, bilginin güç olduğu gerçeğini bin an olsun unutmayarak becerilerini bir öğrenci gibi geliştirmeli, her zaman niteliklerini artırma arayışı içinde olmalıdır. Önümüzdeki süreçte daha sıklıkla duyacağımız hayat boyu öğrenme alışkanlığını önce öğretmenlerimizin kazanması gerekiyor ki, öğrencilerine, topluma iyi bir rehber ve rol model olsunlar.''

Öğretmenlik mesleğinin geliştirilmesine ilişkin her hizmetin, her destek ve yatırımın diğer alanlara yapılan yatırımlardan daha önemli, öncelikli ve değerli olduğunu söyleyen Çubukçu, bu çerçevede Bakanlığın yürüttüğü projeleri anlattı.

Öğretmen atamalarına ilişkin her türlü işlemin artık elektronik ortamda yapıldığına işaret eden Çubukçu, bu çerçevede artık iş takipçiliğinin ortadan kalktığını kaydetti.

-''KADRO İHTİYACI KARŞILANACAK''-

MEB'e bağlı resmi eğitim kurumlarında 542 bin 231'i kadrolu, 68 bin 647'si sözleşmeli toplam 610 bin 878 öğretmenin görev yaptığını belirten çubukçu, 2003 ve 2009 yılları arasında 227 bin 702 öğretmen ataması yapıldığını anlattı. Çubukçu, şöyle devam etti:

''Bakanlığımız öğretmen ihtiyacına yönelik olarak 2010 yılında da öğretmen atamalarına devam edecektir. Bakanlığımızın 2010 yılı öğretmen ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmaları sürmektedir. 2010 Bütçe Kanunu'nun 22. maddesindeki yüzde 25 oranının yüzde 100'e çıkarılması için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimler devam etmektedir. Yine 22. maddedeki rezervden ayrılan kadrolar ile öğretmen ihtiyacının karşılanamaması durumunda Bakanlığın ilave kadro kullanımını sağlayacak bir düzenlemenin Bütçe kanunu kapsamına alınması teklifinde bulunulacaktır. Böylece 2010 yılı öğretmen ihtiyacının büyük oranda karşılanması planlanmaktadır.''

Bakan Çubukçu, öğretmenlere de şöyle seslendi:

''Bugün yapılacak kadrolu öğretmen atamasıyla 2009-2010 eğitim-öğretim yılı faaliyetlerinin ders yılı sonuna kadar etkili, verimli ve kesintisiz şekilde yürütülmesi sağlanmış olacak. Görev alacak kadrolu öğretmenlerimizden bu hassasiyetimizi bizimle paylaşarak, kendilerini bekleyen öğrencilere hizmet ermek üzere mümkün olan en kısa sürede görevlerine başlamalarını rica ediyorum. Her birinizin öğretmenlik mesleğine ve ülkemizin yarınlarına hem kendinizi hem de öğrencilerinizi yenileyerek, yetiştirerek katkıda bulunacağınıza yürekten inanıyorum.''

Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın da 10 bin kadro için 37 bin 228 başvuru yapıldığını, bunlardan 35 bin 175'inin başvurusunun onaylandığını bildirdi. Yalçın, atanan öğretmenlerin yarından itibaren göreve başlayabileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Çubukçu, salonda bulunan öğretmen adaylarından ve diğer katılımcılardan birer numara söylemelerini isteyerek oluşturulan 9 haneli başlangıç numarasıyla atamaları başlattı. Bilgisayar kurası sonucunda 10 bin kadroya koşulları uygun olan 9 bin 820 öğretmen tercihlerine göre atandı. Atamalar sırasında ekrandan atandıkları yerleri gören adaylar, birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştı.

Bu arada, taban puanlar, okul öncesi öğretmenliğinde 70.021, sınıf öğretmenliğinde 80.766, Türkçe öğretmenliğinde 84.6, Müzik öğretmenliğinde 60.294, Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde 81.8 olarak gerçekleşti.

Atama sonuçları Bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' adresinden öğrenilebilecek


Öte yandan kendilerini ''Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'' olarak adlandıran bir grup Bakanlık binası önünde atamaları protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada, ''atamaların yetersiz olduğu ileri sürülerek, kadrolu, güvenceli istihdam ve KPSS'nin kaldırılması'' istendi. 


http://www.universitehaber.com/article.php?article_id=8145
 



Yorum Ekle
Yorumunuzu ekleyin...  
Adınız Soyadınız:
Bu makale hakkındaki yorumunuz:
Anahtar Kelimeler

9 bin 820 öğretmenin ataması gerçekleşti - -



Yorumlar